фото:  pixabayЗатягат се мерките във Франция. Новината идва на фона

...
фото:  pixabayЗатягат се мерките във Франция. Новината идва на фона
Коментари Харесай

Нови строги мерки във Франция от 17-ти октомври. Няма да се излиза без позволение от 21:00 до 06:00

фото:  pixabay

Затягат се ограниченията във Франция. Новината идва на фона на повишение на заболелите. Ето какво ще се промени в страна:

Френските управляващи възвърнаха през днешния ден с декрет действието на изключителното здравно състояние, което дава правна основа за налагане на избрани рестрикции, и ще влезе в действие от среднощ на 17 октомври, като ще важи за цялата територия на страната, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Мерките се постановат поради утежняването на обстановката с пандемията от COVID-19 в страната. Въвеждането на изключително здравно състояние ще разреши на премиера Жан Кастекс да възвръща действието на карантинни ограничения, като тези работили в цялата страна от средата на март доникъде на май по време на първата вълна на пандемията.

Решението идва в миг на растеж на инфекциите, с повече от 26 000 регистрирани новозаразени от COVID-19 в събота, съвсем 13 000 през вчерашния ден и още 22 591 за последното денонощие. Френските здравни управляващи записаха през днешния ден над 9100 приети в болница с ковид за първи път от 25 юни, което съгласно специалисти може да изправи на лимита на опциите здравната система на страната. Това утежняване на обстановката " оправдава оповестяването на изключително здравно състояние за да могат да се вземат строго пропорционални на здравните опасности, належащи и съответстващи на събитията и за време и място ограничения ", се показва в отчет на държавното управление.

Съгласно тези ограничения Франция постанова вечерен час от 21 ч. локално време до 6 ч. локално време считано от събота, 17 октомври, в няколко огромни мегаполиса, измежду които и Париж.

Вечерният час ще трае четири седмици и след това от Народното събрание ще се изиска удължаването му до 1 декември. Сред градовете, наранени от мярката, са Марсилия, Лил, Лион, Гренобъл, Тулуза. Всеки който е на открито по време на този вечерен час, би трябвало да има основателна причина за това. Нарушителите ще бъдат глобявани, разясни Макрон.

Глобата ще е 135 евро. Президентът предложи ограничение на събиранията от частен темперамент - до не повече от 6 души на масата вкъщи. Той сподели, че няма да има ограничавания за пътешестване сред районите на страната, нито ограничавания в публичния превоз. Общо във Франция инфектираните от началото на пандемията са 779 063.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР